Вила Валдберта - Духът на орнаментите

 

Oрнаментите - многообразие и символика

 

 

"През май 2012 бях резидент във вила Валдберта,  Мюнхен.

 

 

Вила Валдберта е резиденция към Културния отдел на град Мюнхен и е място за срещи на хора на изкуството. В галерия Аросита от 17 до 31 май 2013 представям част от работата ми по време на престоя ми там.

 

 

Моята работа се концентрира върху орнаментите - тяхното  многообразие и символика. Атмосферата във вила Валдберта ме впечатли с нейното разнообразие и културно наслагване. Аристократична и еклектична, модерна и артистична в същото време.
Работата ми се фокусира върху създаването на серия от рисунки с техниката – фротаж. Избрах различни орнаменти и детайли от мебелите и стените във вила Валдберта за реализирането на работите ми.

 

 

 

 

Хареса ми да използвам орнаменти от различни региони на света, тъй като те са източник на идеи, символи и философии. Те ми дават вдъхновение и обмен на информация за изкуството на различните култури, като отразяват и моето лично отношение.
Атмосферата във вила Валдберта е много любопитна и магнетична за мен. Ето защо аз създадох моите рисунки в търсене на връзката между духа на характерните орнаменти от различни страни и култури и духа на хората, които са се докосвали до тях през годините". Соня Ковачева

 

 

Чети и: Нов ехиден академизъм

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт