Асен Блатечки режисира "Роберто Зуко"

 

30 май, Открита сцена "Сълза и смях"

 

 

Университетският театър в НБУ ви кани на представлението "Роберто Зуко" от Бернар-Мари Колтес. Постановката можете да гледате на на 30 май от 19 ч. Режисьор на спектакъла е Асен Блатечки, гост на Университетския театър. Сценограф е Антония Попова, композитор – Христо Намлиев. Участват студенти от Програма "Театър" на НБУ.

 

 

Текстът на Колтес не е непознат за театралните сцени, но версията на Асен Блатечки не натрапва присъда и не налага отношение. Режисьорското решение изгражда характерите на героите на Колтес, уповавайки се на взаимоотношенията на всеки един от персонажите с останалите действащи лица. Зрителят сам трябва да открие и достигне до своята истина.

 

 

 

 

В представлението актъорите – студенти умело пресъздават експресивния свят на Колтес. Самотен вик, бягство от скуката, несъгласие с еднаквостите и празнотата на еднообразието, тайната на едно престъпление, копнеж по свободата – всичко това са  акцентите в спектакъла.

 

 

Роберто Зуко и обкръжението му си разменят ролите в една перспектива на бягство от самотата, в която да избягаш изглежда все по-невъзможно. Наникъде. Всяка от историите, изглежда в своята драматична болезненост така отчайващо изплъзваща се в перспективата на бягството, което самоубийствено отвежда човек на същото място:

 

 

"И когато се обърнеш и погледнеш назад, виждаш пустиня. И пак потегляш нанякъде."

 

 

Чети и: За съспенса или как се скрива бомба под масата

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт