Бяло действие - вертикален танцов спектакъл

 

1 юни 2013 г. от 21.45ч. пред Драматичен Театър "Стоян Бъчваров" Варна

 

 

Спектакълът „Бало Действие” на италианската формация "Il Posto/Danza Verticale" (Мястото/Вертикален танц) ще бъде красиво предизвикателство към гравитацията. Той ще бъде придружен от музиката на Марко Кастели и неговата група, и ще открие, на 1 юни от 21.45, 21-ия Международен театрален фестивал "Варненско лято" (1 - 12 юни 2013г.).

 

 

Събитието ще се проведе на фасадата на красивата необарокова сграда на Драматичен Театър "Стоян Бъчваров". Спектакълът е организиран в рамките на Фестивала, който се осъществява под патронажа на Министерството на културата, Община Варна и Българската асоциация за театър, със съдействието на Италианския културен институт в София.

 

 

Вертикалният танц е най-иновативния и най-зрелищния сред всички танци, а формацията "Il Posto" е атрактивна група, специализирала се в събитията на открито.

 

 

Характерно за ансамбъла е танцът върху "вертикални сцени", като фасади на сгради, блокове, камбанарии, исторически, модерни или други градски постройки. Спектаклите се поставят без никакви декори, само с използването на въжета.

 

 

Групата е лицето на италианския вертикален танц и от години е главният герой на магически и ефектни събития. Височинните акробатики, поетичните изпълнения и цялото очарование на музиката, композирана за представленията, са изпълвали небето в Сингапур, Банкок, Париж, Доха, Рабат, Лисабон, Каунас, Рим, Венеция и много други градове по света.

 

 

Чети и: Международен фестивал по ориенталски танци в София

 

 

Групата "Il Posto" е основана 1994 г. във Венеция от съдружието между хореографката Ванда Морети и музиканта Марко Кастели и оттогава досега преследва с взискателност и стил собствените си художествени проекти, създавайки поетични произведения в сценичната живопис, която съчетава танц, архитектура и музика.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт