Фотоконкурс "Пазители на традицията"

 

Търси се: най-хубавата снимка на българските традиции

 

 

За втора поредна година в рамките на кампанията "Пазител на традициите" на 1 юни, стартира едноименният конкурс за фотографии. Занаятите, фолклорът, кулинарните шедьоври, най-красивите кътчета на България, съхранили духа на родината – в конкурса могат да участват снимки, уловили в кадър това, което искаме да остане за за поколенията след нас.

 

 

След като през 2012 г. във фотоконкурса "Пазител на традициите" участваха 57 албума с почти 600 прекрасни фотографии, сега организаторите на кампанията – Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите-7 обявяват старта на новата надпревара.

 

 

Фотоконкурсът е част от националната кампания "Пазител на традициите", която за четвърта поредна година ще връчи отличия в категориите "Занаяти", "Изобразително изкуство", "Фолклор", "Кулинария", "Личност на годината", "Организация на годината" и "Селище-пазител на традициите" на 11 ноември 2013 г.

 

 

 

 

До 12 август включително, всеки който желае да участва във фотоконкурса, може да изпрати снимки с тематика български бит, обичаи, традиции и култура, на електронния адрес на кампанията: contest@pazitelnatradiciite.com. Може да се участва най-малко с 1 (една) и най-много 10 (десет) броя авторски снимки. Фотографиите трябва да са с минимален размер 1024 х 768 пиксела, и във формат jpg. Към всяка снимка задължително трябва да бъде приложен файл с имената на автора, както и контакти за обратна връзка – телефон, e-mail, профил във Фейсбук, както и описание на снимката.

 

 

Чети и: Бисерка Огнянова - Райски градини

 

 

Всички фотографии, допуснати до участие, ще бъдат публикувани на интернет страниците на "Пазител на традициите", както и на страницата във Фейсбук, където ще се проведе и гласуването за публикуваните там фотографии. То започва на 19 август и ще продължи до 19 октомври 2013 г. Гласуването се осъществява чрез натискането на бутона "харесвам", като всеки потребител има право да даде вота си за неограничен брой фотографии.

 

 

На 22 октомври ще бъдат обявени и победителите: на първо място ще бъде класирана снимката с най-голям брой гласове, като са предвидени и второ и трето място. Наградата за победителя е фотоапарат, а за второ и трето място ще има призове от партньорите на кампанията. Предвидени са и 20 поощрителни награди, а всички отличени фотографии участват в пътуващата фотоизложба "Пазител на традициите" .

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт