Тази неделя започват лекции с Весела Ножарова

 

Сесиите предлагат базисни познания за най-важните направления в съвременното изкуство

 

 

На 3 юни, започва поредицата лекции на куратора Весела Ножарова, посветени на българското съвременно изкуство, част от образователната платформа "Неделни лекции - Въведение в съвременното изкуство", които се организират от фондация "Отворени изкуства" и галерия "Сариев".

 

 

Неделните лекции са безплатни за посещение, благодарение на партньорите ни: фондация "Америка за България", Vivacom фонд и Национален фонд култура и се провеждат във VIVACOM Art Hall, ул. Гурко ?4, от 15:00 до 18:00 ч.

 

Весела Ножарова

 

 

Записването става с предварителна регистрация.

 

 

"Неделни лекции - Въведение в съвременното изкуство" са продължение на започнатия през 2011 година образователен курс, структуриран като група от тематични сесии с по четири лекции. Курсът развива няколко основни аспекта в гледането и разбирането на съвременно изкуство за любители, почитатели, колекционери и непрофесионалисти.

 

 

Сесиите предлагат базисни познания за най-важните направления в съвременното изкуство, неговите енциклопедични представители, институции. Теоретичната част е съпроводена с богат изобразителен материал.

 

 

 

Още Арт