Зъл ум свири по струните на престъплението

 

Ларш Кеплер поставя отново шведския криминален роман на водещо място в света

 

 

С романа си "Договорът "Паганини" Ларш Кеплер потвърждава световния успех на "Хипнотизаторът", който го превърна в знаменитост, преведена на повече от 30 езика. Тази наелектризирана психологическа драма е истински "трамплин за отскок" към следващата заплетена детективска работа на главния герой в двата романа, детектив Юна Лина. Тя ще кара сърцето на читателя да "тиктака" от напрежение и нарежда "Договорът "Паганини" на върха на всички класации за криминални романи в Скандинавия и в Европа. В момента романът се филмира в Швеция и световната му премиера се очаква в началото на 2015 г.

 

 

В "Договорът "Паганини" Юна Лина се сблъсква с ум, за когото престъплението е творчество, полет на мисълта и носи същото удоволствие като произведение на изкуството. Легендата, че виртуозността на Паганини е плод на договор между него и Дявола е вдъхновение за хладнокръвен убиец, който броди из идиличното спокойствие на шведския живот със самочувствието на Бог на смъртта. Единствената пречка по пътя му са острата интелигентност и дълбокото чувство за състрадание към невинно страдащите на Юна Лина. Той ще раздаде възмездие и ще разплете паяжина от кръв и измама, за да спре злото, идващо от сърцето на тъмната половина на човешкото същество.

 

 

Две убийства в различни краища на Швеция – на изоставена яхта в стокхолмския архипелаг и в апартамент в центъра на Стокхолм – приспиват вниманието на полицията, която не успява да намери пресечна точка между тях. Инспектор Лина ще открие връзката им, ще се люшка между логичните въпроси дали става дума за убийства, или самоубийства, ще стигне до истинската мишена и ще се озове в центъра на зашеметяващи, кървави събития. Изборът му да служи на правосъдието ни припомня, че мислите ни са еднакво страшни и безмилостни, колкото действията.

 

 

"Договорът "Паганини" е зловещ психотрилър, който доказва, че престъпленията в развитите цивилизации са по-жестоки от тези във варварските времена, тъй като зад тях се крият знания, интелект и зловеща изтънченост.

 

 

Ларш Кеплер надминава дори Стиг Ларшон в разчитането на най-тъмните места на човешката душа и ни поднася един от най-завладяващите шведски криминални романи от последните години.

 

 

Чети и: Анте Томич - Какво е мъж без мустаци

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт