Вън-или-и-вътре

 

Пространство без граници

 

 

По покана на Националната художествена академия арх. Антон Савов ще изнесе публична лекция-разговор на 17 юни 2013 година от 18:30 часа в ателие 7, ул. "Шипка" №1.

 

 

Антон Савов е визионер и номад. Вярва в архитектура, която произлиза от платформи за участие и така позволява на хората колективно да създават света около тях.

 

 

Любимият му цвят е триъгълника и любимата му фигура е сгъването. Проектира  първата си визия за обединяване на парк и сграда на 11 години. Оттогава неспирно работи върху идеи, които свързват архитектурата и природата в гъвкави ландшафти. Чрез прилагането на изчислителен дизайн в архитектурата и преподаването в различни институции и култури търси проекта, който ни помага да осъзнаем, че средата на обитаване ни формира поне толкова, колкото и ние формираме нея.

 

 

Тук ще може да говорите с него за 115 авокадо, 3 висящи градини, 2 стени и една кутия в облака.

 

 

Антон е основател на архитектурното студио AWARE. Завършва архитектура в УАСГ, след което продължава обучението си в Städelschule, Франкфурт. В периода 2008-2011 работи в Bollinger+Grohmann като архитект на границата на архитектурата и изчислителния дизайн. Преподава в магистърската програма на Städelschule от 2008.

 

 

Чети и: Mорето, най-доброто място за...

 

 

Организирал е работилници за студенти и архитекти в Rensselaer Polytechnic Institiute (NY, USA), NRRU (Thailand), ICD (University of Stuttgart), University of Michigan и Akademie Schloss Solitude Stuttgart. Участва на Софийската Архитектурна Седмица 2011 с инсталацията си Tarametric Pool. През 2012 получава 6 месечна стипендия на MAK Center for Art and Architecture в Лос Анджелис.

 

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт