Юбилейно издание на Театрален фестивал "Време"

 

С творческа мъдрост – към нови мечти!

 

 

Международният младежки театрален фестивал "Време" е създаден през 1987 година от Театрална група "Темп" и Младежки дом – Враца. От І-то до ІV-то си издание Фестивалът е само с българско участие. В периода са взели участие общо 155 млади актьори. През 1991 година на сесия на Община Враца се взема решение за ежегодно провеждане на ММТФ "Време", а в последствие на всеки две години.

 

 

От  V-то (1992 г.) издание Фестивалът е международен и се организира с приятелската помощ на СЕС - Европейски център на Аматьорския театър AITA/IATA и Българската асоциация на аматьорските театри – БААТ (официален представител на СЕС и AITA/IATA за България).

 

 

Емблемата на Фестивала е изработена от художника Антон Радевски през 1992 година за I-то международно издание на форума, а статуетката на Фестивала е изработена от художника Костадин Ненов през 1994 година и се връчва на всички участващи групи.

 

 

Организаторите на Фестивала имат за цел XV-то издание на форума да пренесе натрупания опит и традиции в бъдещия ден с нова визия и да създаде нова, съвременна мотивация на младите хора.

 

 

 

 

ММТФ "Време" тази година за първи път ще се организира в 6 фестивални дни (14-19 юни). В този период, паралелно с официалните фестивални изяви, ще се организира голяма многожанрова съпътстваща програма за участниците, гостите и гражданите на град Враца, както и работна програма, включваща творчески работилници, дискусии, срещи с журналисти и други.

 

 

Чети и: Новата Rubber Gallery отваря врати с инди парти

 

 

В XV-то издание на Фестивала са селектирани за участие 18 държави и ще бъдат представени 19 спектакъла в различни жанрове на театралното изкуство (традиционен театър, модерен театър, театър на лабиринта, форум театър, уличен театър). Във форума се очаква да се включат активно над 400 участника.

 

 

За участие във форума са избрани театрални групи и творци от четири континента – Босна и Херцеговина, Великобритания, Грузия, Китай, Колумбия, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Русия, Руанда, Сиера Леоне, Турция, Украйна, Холандия, Хърватия, Чехия и България – София, Перник, Стара Загора, Русе и Враца.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт