"Приказки за любовта" в галерия "Париж-Москва"

 

Ивайло Пашкулски изгражда свое автономно поле

 

 

Новата изложба в галерия „Париж-Москва”  със заглавие „Приказки за любовта”, представя творбите на художника Ивайло Пашкулски.  Тя ще бъде открита на На 5 юни, 2012 г.  от  18.30ч. и ще продължи до 17 юни.

 

 

Верен на себе си, авторът търси да пресъздаде и да утвърди трайното, святото, култовото, приказното в образите за мъжа и жената. Те са водещи, изначални символи в неговите творби и той изследва тяхното безспирно привличане и противопоставяне.

 

 

Фрапиращото в творчеството на Ивайло Пашкулски е, че във времената на безпътност, антикултура, бездуховност и изкушение към комформизъм, които бушуват около нас, той остава непоколебим и самоотвержено защитава своето верую и отстоява своите идеи и рисунък.

 

 

В изключително стилните творби на автора, от пръв поглед прави впечатление единството като разбиране за цвят и форма. И това единство се запазва, независимо дали изображението е плоскостно, както е при рисунките или триизмерно, както е при пластиките.

 

 

Оглеждайки се в съвременното арт пространство около нас  веднага усещаме, че Ивайло Пашкулски изгражда, отработва едно свое автономно поле. Не стои на опашка, не влиза в масовки, не се вписва в рамки. Много изчистено, следвайки собствения си път, волята си, художническия си и човешки опит, той преследва вдъхновенията си и постига целите си.

 

 

И не на последно място трябва да подчертаем, че Ивайло Пашкулски е един чудесен майстор рисувач от много високо ниво, който съумява да представи комплексността на своята визия и естетика на един разбираем и актуален за публиката език.
 

 

 

 

 

 


 

Още Арт