Хорхе Букай и Силвия Салинас - Да продължа без теб

 

Една история за раздялата и търсенето на истинската любов

 

 

Ирене е известен психотерапевт, която се занимава с проблемите на двойките и изследва механизмите на любовта. Стреми се да помогне на своите пациенти да съживят своята връзка. А ако това е невъзможно, помага им да се справят с раздялата и да продължат нататък. Самата Ирене има хубав и уреден живот. Или поне така смята до деня, в който намира в джоба на мъжа си фактура от хотел, който е посетил с друга жена.

 

 

От този момент на Ирене ще ѝ се наложи да приложи на практика собствените си съвети. Дали наистина е толкова лесно да сложиш край на една дългогодишна връзка? Да приемеш "цивилизовано' раздялата? Да се примириш с краха на мечтите си? Как да започнеш отначало, когато сърцето ти е разбито?

 

 

Животът ще я постави в различни ситуации, които ще я накарат да преоткрие себе си, и ще ѝ припомни, че любовта към другите се подхранва и възражда от любовта към самия себе си.

 

 

Чети и: Мери Джейн Кларк - Ефектът на доминото

 

 

Интелигентно, мъдро и с чувство за хумор, авторите на "Да се обичаме с отворени очи" ни показват как да се научим да слушаме сърцето си и да върнем искреността в отношенията си. Не пропускат и да ни напомнят, че любовта никога не остава в статично състояние. Винаги израства или умира и затова постоянно трябва да бъде обгрижвана и подхранвана. Единствено непрекъснатото й култивиране – понякога на благоприятна почва, друг път на неравни местности, позволява да минем по моста, свързващ настоящето с бъдещето.

 

 

Една история за раздялата и търсенето на истинската любов.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт