Клаудия Пинейро - Твоя

 

Безпощаден разказ за лицемерието на средната класа

 

 

Позната вече и в България с "Вдовици в четвъртък", нашумялата аржентинска писателка Клаудия Пинейро смята "Твоя" за най-криминалния от всички свои романи. Баналната на пръв поглед изневяра прераства в убийство, макар и непредумишлено – Ернесто блъсва секретарката си Алисия, а жена му Инес става свидетел на инцидента. Докато се опитва да прикрие престъплението му, тя разбира, че тривиалният любовен триъгълник всъщност е квадрат, а привидното семейно благополучие се е сринало безвъзвратно и за нея остава открит единствено пътят на отмъщението.

 

 

"Твоя" е не само трилър, но и безпощаден разказ за лицемерието на средната класа, а наред с поддържането на типичното за жанра напрежение, Пинейро не се свени "да наднича под килима, защото – както неведнъж е заявявала – скритото под него ми е по-интересно от лъснатото сребро, изложено на показ".

 

 

Авторът

 

 

Аржентинската писателка Клаудия Пинейро (род. 1960 г.) започва творческия си път като журналистка, автор на пиеси и телевизионни сценарии. През 1992 г. получава годишната награда за журналистика. Шумният успех съпътства неизменно и изявите ѝ в художествената литература.

 

 

Нейните произведения се превръщат в бестселъри в цяла Латинска Америка, преведени са на много езици и печелят международни и национални отличия. Романът "Вдовици в четвъртък" е удостоен с престижната награда "Кларин" в годината, когато журито се оглавява от Нобеловия лауреат Жозе Сарамаго. Филмовата екранизация на аржентинския режисьор Марсело Пинейро засилва интереса към литературната творба.

 

 

Чети и: Кристи Филипс - Писмото на Росети

 

 


Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт