Премиера: "Възторг и крах на любовта"

 

Балет "Арабеск" закрива "Софийски музикални седмици"

 

 

На 27 юни на сцената на Народния театър с премиерния спектакъл "Възторг и крах на любовта" ще бъде закрито 44-то издание на Международния музикален фестивал "Софийски музикални седмици".

 

 

Либретото, постановката и оригиналната музика са на режисьора Бойко Богданов, хореографията – на Мила Искренова, а изпълнението ще бъде на безспорния фаворит в модерното танцово изкуство у нас балет "Арабеск". Сценография и мултимедия Цвета Богданова, теноровата партия се изпълнява от Бойко Цветанов, сопрановата – от Цветелина Малджанска

 

 

Записът на симфоничната партитура е реализиран в студио 1 на БНР под диригентската палка на маестро Георги Димитров от "София филм оркестър" с преобладаващо участие на музикантите от симфоничния оркестър на БНР. Музикалният език на творбата е в традицията на късния пост-романтизъм.

 

 

Чети и: Изложба театрален плакат

 

 

"Възторг и крах на любовта" е ново българско музикално-сцениично произведение в жанра на модерния балет и танцов театър. С активната роля на мултимедията, това е една поетична приказка за срещата, извисяването, духовното ликуване, нирваната на блаженството, а после - катастрофата, краха и непостижимата Тишина на Вечността след края на любовното тържество.

 

 

В спектакъла освен завладяващата красота и хармония на жеста и танца, с една атрактивна кинематографична визия на сценографията и мултимедията, са включени и текстове от класически шедьоври на световната любовна лирика.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт