Изложба "Фрагменти 55"

Йордан Парушев

 

Експозицията е посветена на 55-годишнината от рождението на Йордан Парушев

 

 

Изложбата "Фрагменти 55" ще бъде открита на 28 юни 2013 в 17.30 часа - зала "Сирак Скитник" Сливен и ще може да бъде видяна до 28 юли 2013. Събитието се организира от Фондация "Йордан Парушев" съвместно с Художествена галерия "Димитър Добрович"  Сливен.

 

 

Това е една ретроспективна изложба, в която организаторите представят творческото развитие на Йордан Парушев в 55 фрагмента – запазени произведения от всеки период. Включени са ранни живописни работи, абстрактна живопис с маслени бои, рисунки и първите колажи съответно от специализациите в Санкт Петербург (1986-87) и Париж (2001). Живописта с хартия, емблематична за творчеството на художника, обхващаща времето от 2000-2011 година и представя в платна широкия спектър на творческите достижения на художника. Включени са и пластики, изработени от хартия. В мултимедиен вариант са визуализирани моменти от работата на художника.

 

 

Йордан Парушев е един от най-значимите съвременни български художници.

 

 

Безспорният му професионализъм, деликатността на цветните съчетания, оригиналната композиция, експериментирането с материалите са качества, с които неговото творчество ще остане в историята на българското изобразително изкуство.

 

 

Чети и: Изложба театрален плакат

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт