Тодор Варджиев - Дизайн 50/70

 

Ретроспективна изложба

 

 

Националната художествена академия представя юбилейна ретроспективна изложба на професор Тодор Варджиев, който работи в областта на графичния и рекламния дизайн, изкуството на книгата, шрифта и калиграфията, плаката, запазения знак и корпоративния дизайн, филателната графика, хералдиката. Професор в Националната художествена академия в катедра "Книга и печатна графика".

 

 

Тодор Варджиев е автор е на графичния дизайн на българските документи за самоличност (1999):  паспорти, лични карти, свидетелство за МПС, визов стикер.

 

 

Автор е на запазените знаци на: Националната художествена академия; Министерство на околната среда; Комуникационна стратегия за членство на България в ЕС; Спорт тото; Атлантическия клуб в България; Международен технически панаир в Пловдив; Авиокомпания "България Еър" (2004); Национална съобщителна система; Съюз на колекционерите в България и др.

 

 

Автор е и на иконостаса в храм "Св. Винченцо и Анастазио" на площад "Фонтана ди Треви", Рим. Автор на мемориална композиция по повод посещението на Н.Св. Папа Йоан Павел ІІ в България в Градините на Ватикана, Рим.

 

 

 

 

Чети и: Изложба "Фрагменти 55"

 

 

Тодор Варджиев има многобройни участия и отличия в национални и международни изложби и биеналета за графичен дизайн и изкуство на книгата и шрифта в Белгия, Япония, Германия, Италия, Франция, Холандия, Финландия, Чехия, Унгария, Русия, Куба, Румъния, Китай, Кипър, Йордания.

 

 

Почетен член на Биеналето на графичния дизайн в Бърно.

 

 

Член на Съюза на българските художници.

 

 

Графичен дизайнер на Атлантическия клуб в България.

 

 


Вижте изложбата в галерия "Академия" до на ул. "Шипка" 1 до 14 юли. Откриването е на 1 юли от 18:00 часа.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт