Никола Баро - Жената на моя живот

 

Забавно за Париж, омагьосващо за любовта и вкусно като разтопен шоколад

 

 

Майсторът на "любовния специалитет" Никола Баро стана световно известен с книгата си "Една женска усмивка", която за кратко време се изчерпа в България. Издателство "Ентусиаст' ви среща с новата му книга "Жената на моя живот".

 

 

Бърза разходка в Париж през великолепни естетически гледки, неповторимия бохемски дух на града и артистичния му живот е вълнуващият фон, на който се развива историята в "Жената на моя живот" - философска и сюрреалистична притча за лудостта на любовта.

 

 

Романтичният книжар Антоан седи в любимото си парижко кафене, когато жената на живота му, сякаш пада от небето. Тя бързо и тайнствено му подхвърля листче с телефонния си номер, но Съдбата решава да се позабавлява и се оказва, че номерът е непълен... Антоан разбира, че има само 24 часа и десет възможности да открие жената на живота си.

 

 

С искрящ хумор Никола Баро завърта Колелото на съдбата и хвърля героя си в шеметно набиране на телефонни комбинации, мобилизиране на всичките му приятели, преобръщане града с "главата надолу" и втурването през глава в лабиринта на любовта "от пръв поглед".

 

 

Там някъде, измежду десетките разговори и все по-засилващата се носталгия към това да бъдеш обичан, Антоан ще осъзнае, че много често това, което търсиш, е пред очите ти, стига да успееш да се справиш със собствената си житейска неудовлетвореност и да видиш живота си от друг ъгъл. Задъхано го следваме по петите и заедно с него се боим дали начинанието му ще успее. Надяваме се на щастлив край и въпреки това ни се иска книгата да не свършва...

 

 

Чети и: Вечер на "Магнезия Литера" и "Чешка книга"

 

 

Романът е шедьовър на езиковия изказ, на емоционалните моменти и очарователните персонажи. Героите са истински, сякаш всеки момент ще ги срещнем на ъгъла. Никола Баро пише толкова истинска любовна история, че тя не оставя никого безразличен и уцелва читателя в сърцето.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:  

Още Арт