LivingWEB™ с премиера в София и Благоевград

 

Оригинална експозиция на интернет пространството в мултимедиен и интерактивен музей на живите експонати

 

 

На  13, 14 и 15 септември ще се проведе първото издание на реално-дигиталния арт фестивал  LivingWEB™, който ще обхване шест различни локации в София и Благоевград. Това е първото по рода си събитие, което материализира световната мрежа и я прави физически достъпна за всеки, а виртуалното става реално.

 

 

LivingWEB™ е фестивал, който има за цел да обнови и промени облика на София, чрез артистични инсталации, да открива и представя новите измерения на Интернет феноменa. Събитието ще представи какво Интернет дава на онлайн потребителите, но и какво взема от тях. Каква е цената на това, да имаш отговора на всеки един въпрос, на един клик разстояние и как това е променило ежедневието на обществото.

 

 

 

 

Освен интерактивни инсталации и пърформанси, фестивалната програма ще включва образователни събития, иновативно изложение, експертни лекции, публични уроци, живи дискусии и презентации на нови и бъдещи технологии.

 

 

На различни локации в София и Благоевград ще се инсталират прожекционни екрани, предаващи на живо събитията от основната зона на фестивала. Наблюдатели с камери ще обхождат изложбата и ще я разпространяват на мулти-позиционирани екрани.  Посетителите ще навигират екраните (чрез модератор и SKYPE) и ще наблюдават шоуто от многообразни градски локации. Интернет преживяване на живо без ограничение на време и пространство.

 

 

Интерактивните инсталации буквално ще олицетворяват уеб сайтове, материализирани в лабиринт от хиперлинкове и живи програми, в които ще се включат актьори, изпълнители, жонгльори, акробати, танцьори и “стенд-ъп” комици и паркур.

 

 

Чети и: И тази година "На тъмно freestyle" сцена на Spirit-a

 

 

Събитието е част от инициативите в подкрепа на Кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на Културата 2019. Ще протече под патронажа на Столична Община и с подкрепата на Американския Университет в България.

 

 

Достъпът ще е свободен.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт