Александра Пеникуук - Коктейли

 

До 16 юли в галерия "Лик"

 

 


Александра  Пеникуук  е възпитаник на Колежа Онтарио по изкуство и дизайн (5-годишна програма), завършвайки с почести катедрата по Изящни Изкуства, продължава  обучението си  в Британския институт във Флоренция, Италия, допълнено с независими проучвания  върху Изящни Изкуства в Мадрид, Испания и по-късно в Университета на Ватерло, с концентрация върху  ренесансови картини и  реставрация.

 

 

Спечелила е няколко награди за живопис, включително награда от фондацията за Фигуративна живопис на Елизабет Грийншилдс, стипендия  на името на г-жа WO Форсайт,  награда от Елмууд Клуб –“Най-добра художничка  в Колежа Онтарио” и награда “Избор на Публиката на град Вон”, Канада.

 

 

Нейни картини са включени в частни и корпоративни колекции във Ванкувър, Ню Йорк, Маями, Мексико Сити, Хонконг, Австралия и Европа.

 

 

 

 

"Като артистичен подход, харесва ми да осмислям  привлекателни обекти (привлекателни за мен и за широката общественост) и  да се опитам да  упражня контрол над тази привлекателност.

 

 

Какво прави изображението привлекателно? Какво се крие зад изображението? Може ли привлекателността да се намали, ако се тушират цветовете, промени се формата  и техниката или разпознаваемостта е много повече от сумарните елементи. За най-новата си серия, аз избрах да нарисувам поредица от напитки, по-специално дестилирани напитки, отчасти поради тяхната прозрачност и неограничената им палета, но и поради силата и ефекта на тези примамливи и изкусителни образи върху всички нива на нашето общество.

 

 

 

 

Чети и: LivingWEB™ с премиера в София и Благоевград

 

 

Движението на водата винаги ме е очаровало: енергията на вълните и мехурчета, както и начина по който светлината играе с тях. В  близък план, почти абстрактните образи на искриците светлина върху напитката, примамват сетивата. Коктейлът е специално избран, тъй като е мощен образ на  удоволствие и блясък. Изникват асоциации за знойни шезлонги  край прохладата на красив басейн, елегантни  партита или забави в домашна обстановка, образи, които  завладяват ума". Александра Пеникуук

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт