Спектрофрения

 

Изложба - живопис на петима млади автори

 

 

Галерия - книжарница София Прес на ул. "Славянска" 29 представя съмвестата изложба "Спектрофрения".

 

 

Защо една галерия отделя време, за спектрофреничните интерпретации на пет студентки по живопис? Този въпрос би си задал всеки здравомислещ човек, който оцелява, мисли трезво за собствения си бизнес, за икономическата и политическа обстановка, и разбира се - за климатичните промени.

 

 

Да подадеш ръка на имена, които не са утвърдени, е чиста загуба, затова и хората не го правят.

 

 

Много често обаче, логичното не е това, което трябва да се направи. Какво ще види публиката – онова, което е чистата печалба -  изложба от която блика свежест на индивидуалности, смелост в тезите и подхода на материализиране. Интелигентно чувство за хумор, любопитство, приключение, авантюризъм, нещо толкова интересно, че ще бъде от полза за всички, които могат да гледат.

 

 

Чети и: Александра Пеникуук - Коктейли

 

 

Това са "5  истории на 5 студентки" - всичките от 1-ви магистърски курс по живопис на 51-во ателие на НХА. Нора Ампова, Калина Мавродиева, Миглена Йончева - Николова, Мария Стамати и Ангелика Радева имат желанието да пресъздадат "в цялата им френетичност" различните пластични и тематични гледни точки. И единствената обща рамка, която търсят и намират е "спектърът – като състояние на ума".

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт