MOST: Финалистите

Златин Орлов

 

Художествена фотография и кинетична скулптура в две паралелни изложби

 

 

Българско изкуство с две паралелни изложби на Арслан Ахмедов (художествена фотография) и Златин Орлов (кинетична скулптура) показва Галерията за модерно изкуство през месец юли. Експозициите са част от серията "Артистите на фокус", която представя финалистите от конкурса MOST.

 

 

Арслан Ахмедов - Ариел

 

 

В многообразието от изразни форми, българската публика ще се запознае с поетиката във фотографиите на Арслан Ахмедов, живописта и кинетичните скулптури на Златин Орлов.

 

 

Двама млади артисти от новата генерация съвременни български творци с актуално звучене, ясно дефиниран стил и модерно мислене, концептуални идеи и въздействие на образите.

 

 

"Искам да фотографирам извън и срещу времето...", казва фотографът Арслан Ахмедов по повод първата си самостоятелна фотографска изложба в Галерията. В нея артистът обединява фигурални сюжети и натюрморт, създадени в периода 2009-2013 година. Поетиката във фотографиите на Ахмедов е заложена както в сюжетите, така и в техниката – комбинация от аналогова фотография и компютърна манипулация, отпечатана на  висококачествена акварелна хартия.

 

 

 

 

Кинетична скулптура и живописни похвати обединява експозицията на Златин Орлов по същото време в Галерията. Скулпторът създава органично абстрактни творби, които предизвикват уникално усещане за движение. С неправилни форми и асиметрични геометрии, той създава поредица от скулптурни произведения на изкуството, които изследват неконвенционални пространствени връзки.

 

 

Чети и: Лиана Димитрова - Re Direction

 

 

'Вдъхновявам се  от свободата във всичките й форми", казва за своята работа артистът. "Харесвам произведения направени на "един дъх", носещи усещането за увереност и лекота."

 

 

Експозицията може да бъде посетена Галерията за модерно изкуство до 31 юли.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт