"Кралицата майка" юбилейно в Театър 199

 

Една свежо-черна комедия

 

 

На 15-ти юли от 20.00 часа, Театър 199 ще покаже за юбилеен 50-ти път спектакъла на Манлио Сантанели "Кралицата майка".

 

 

Децата на властни родители са предмет на отдавнашно внимание от страна на психолозите. Те се отличават с ниско самочувствие, понижена работоспособност, затруднения в общуването (става дума за въпросните деца, а не за психолозите, въпреки че и сред тях има големи темерути). Когато станат младежи, те са склонни да бъдат или силно непокорни, или пък инертни. Изграждат собствен свят, който избират да не споделят с когото и да било. Много често (ако по-рано не са избили с картечница половината от съучениците си в училище), тези хора, в зряла възраст, се отдават на дейности в сферата на изкуствата, медиите или организираната престъпност, тоест в сфери, които се радват повече на възхищение, отколкото на неодобрение.

 

 

 

 

Свежо-черната комедия "Кралицата майка" разглежда един класически случай на сблъсък между властна майка и вече порасналия ѝ син. (Кой от нас не познава такъв тип взаимоотношения? Ако не от личен опит, то у приятели или сред съседи, от случки с колеги, от разговори във фризьорския салон…) При мърморещата и болнава Реджина, пристига нейният петдесетина годишен син - Алфредо. Защо? Той твърди едно, а крие друго. Майката приема сина в дома си, но дали и тя няма собствен пъклен план? Започва голямото надхитряне, надлъгване, надиграване. Кой ще надделее?

 

 

Чети и: Изложба на Мохамед Кадда

 

 

Преводът на пиесата "Кралицата майка" е на Аве Иванова, постановката на Валентин Ганев. Режисурата е поверена на Антоанета Симеонова, сценографията на Красимир Вълканов, а за музикалната среда отговаря Слав Бистрев.

 

 

Участват Невена Мандаджиева и Владимир Пенев.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт