Дънкан Йепсън - Всички цветя на Шанхай

 

Изкусен дебют

 

 

Какво е да си млада китайка в Шанхай през 30-те години на ХХ век - задълженията надделяват над личните желания, а спазването на традициите е единственото, което има значение. Светът обаче се променя прекалено бързо, за да могат повелите на времето да се запазят и следват, както завещава историята.

 

 

Във "Всички цветя на Шанхай" главната героиня Сяо Фън разказва своята лична, чувствена и противоречива история. Съдбата е отредила на Фън още от дете да бъде пренебрегваната втора дъщеря в едно семейство, стремящо се към власт и издигане в обществото.

 

 

Неочакван и покъртителен обрат обаче отрежда на Фън да пристъпи прага на къщата на фамилията Сан като първа съпруга на богат бизнесмен. Приклещена зад тези привидно широки стени и обитаваща място на публични церемонии и лична жестокост, единственото задължение на Фън е да роди наследник. Наложеният ѝ живот я изпълва с огорчение и недоволство и тя се решава на ужасно отмъщение, което ще шокира читателя.

 

 

Чети и: Джейн Ан Кренц - Пророчески сънища

 

 

С годините обаче идва и равносметката и Фън трябва да се примири с жертвите, които е направила, и с лошите решения, които е взела. Вътрешните ѝ борби и терзания са описани на фона на неумолимите, стихийни вълни на революцията, които поглъщат страната ѝ.

 

 

Издава "Вакон"

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:  

Още Арт