Има тайни, които е по-добре да останат неразкрити…

 

Дамски гамбит, който принася в жертва удоволствията на тялото, но е напът да погуби душите

 

 

Изминала е година и половина от завръщането на приятелките от пилигримския поход в бестселъра на Моника Пец "Дамски вторници". Какво се е случило с тях? Юдит работи като сервитьорка и се чувства спокойна; Ева е отслабнала и работи в болница, вече не бди така самоотвержено над семейството си; Каролине и Филип са разделени, а Кики и Макс живеят заедно и имат дъщеря; Естел е все така чаровна и остроумна.

 

 

Сега приятелките от "Дамски вторници" ще постят. Пет различни дами с една обща цел: отпускане, пречистване и отслабване – това гласи урокът. За тазгодишното си пътуване те си набелязват усамотения хотел-замък Ахенкирх, където ще се отдадат на лечебно гладуване. Седем дни без разсейване. Без телефон, без интернет, без мъже, без семейни ангажименти и професионални задължения. За съжаление, и седем дни без ядене. Поне на теория. Мъчителният глад, железните правила и съпътстващите проблеми все водят до нови и нови тайни и подлагат на риск всеки резултат от терапията. Вместо отпускане, помежду им възникват недоразумения, кавги и безсънни нощи.

 

 

С остроумие и хумор Моника Пец сравнява модерната тенденция за "съвършени тела" с лагер на мъчението, където властват строгият режим, гладуването и физическото изтощение, без грам излишни килограми, но и без грам щастие. Героините ѝ може и да успеят да влязат в костюми на "Коко Шанел" няколко номера по-малки и да останат доволни от гледката в огледалото, но когато то се обърне към същинския им живот, отражението в него е тъжно, самотно, безотговорно и понякога, дори плачевно. В уединението си зад дебелите стени на замъка те ще разберат, че е по-добре да впрегнеш силата на волята си за постигане на физическа красота към постигане на истинско приятелство, преодоляване на проблемите между поколенията и куража да обичаш истински семейството си и хората, които наистина държат на теб.

 

 

Чети и: Дънкан Йепсън - Всички цветя на Шанхай

 

 

"Седем дни сами" е вълнуващо и забавно четиво, което гарантира доброто настроение и удоволствието от времето, прекарано с книга в ръка.

 

 


Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт