Лятна академия за деца и ученици 2013

 

Уроци, уъркшопове и  презентации за малчуганите

 

 

На 1 август от 13:00 часа в двора на НХА, ул. "Шипка" 1 ще се открие Лятната детска академия с хепънинг "Къщата на Музите".

 

 

През месец август деца от различни възрасти ще се докоснат до уникалната атмосфера в ателиетата на Националната художествена академия. Под грижите и ръководството на студенти и преподаватели от Академията ще се проведат разнообразни учебни занятия, уъркшопове, презентации, посещения на галерии и музеи, както и многобройни колективни и творчески задачи. Реализираните задания по живопис, скулптура, графика, керамика, текстил, илюстрация и др., ще са съобразени с индивидуалните особености на децата, следвайки методиката на обучение по изобразително изкуство в съответната възрастова група.

 

 

Лятната детска академия е дългосрочен образователен проект на Фондация "Св. Пимен Зографски" към НХА и е предназначена за деца и ученици от 6 до 15 годишна възраст. Творческите задачи и дейности ще бъдат съобразени с индивидуалните им възможности и интереси.

 

 

Всеки делничен ден през месец август, от 9:00 до 13:00 часа и от 14:00 до 18:00 часа в ателиетата и в дворното пространство на НХА младите художници ще имат възможност да рисуват, да експериментират и да се забавляват, под грижите и под ръководството на студенти – бакалаври и магистри, от различни специалности на Академията и завършили втора специалност "Теория и практика на художественото образование". Организираните занятия създават възможности за получаване на умения в следните творчески направления: академично; експериментално; пленер, посещения на музеи и галерии, хепънинг.

 

 

Чети и: "Париж - безкраен празник" във Варна

 

 

Финалът на Лятната академия се отбелязва с изложба – хепънинг в галерия "Академия" на НХА. Експозицията ще включва най-добрите постижения на участниците в "Лятна академия 2013". Ще бъдат връчени и дипломи за участие, награди и подаръци.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт