ХIIІ-ти Майсторски клас на Райна Кабаиванска

 

През септември с Нов български университет

 

 

От 5 до 20 септември 2013 г. Нов български университет организира ХIIІ-тия Международен майсторски клас на Райна Кабаиванска. Срокът за кандидатстване е до 2 септември. Прослушването на кандидатите ще бъде на 5 септември, обучението ще се проведе от 6 до 19 септември, а на 20 септември най-добрите участници ще представят галаконцерт с оркестъра на Софийската опера и балет и със специалното участие на Райна Кабаиванска.

 

 

На участниците показали особено високи постижения по време на майсторския клас и галаконцерта се присъждат стипендии от фонд "Райна Кабаиванска". Основен спонсор на събитието е фондация “Америка за България”, която вече пет поредни години осигурява стипендии за обучение на младите оперни изпълнители.

 

 

 

 

И тази година най-добрите от стипендиантите на фонда ще могат да се представят в оперен спектакъл, в който да изпълнят главните роли – една инициатива на проекта "Райна Кабаиванска представя свои студенти на световната оперна сцена", който стартира през 2010 г. По този проект изпълнителите от школата на Райна Кабавианска са представили вече, с голям успех, два оперни спектакъла - "Бохеми" на Джакомо Пучини и "Вертер" на Жул Масне.

 

 

Спектаклите бяха подготвени в партньорство между Нов български университет, Софийска опера и балет, Театро комунале "Лучано Павароти" в Модена, Италия и Театър "Моне" в Брюксел, Белгия. Мениджър на проекта е Георги Текев, изпълнителен директор на НБУ и продуцент на майсторските класове на Райна Кабаиванска в България.

 

 

Чети и: Фортисимо Фест започва турне на 6 сцени

 

 

В момента Райна Кабаиванска провежда майсторския си клас в Академия "Киджана", Сиена, Италия – където се обучават и част от българските стипендианти от миналогодишния майсторски клас, получили стипендии от фонд "Райна Кабаиваска" и фондация "Америка за България".

 

 

Право на участие в майсторския клас на Райна Кабаиванска в Нов български университет имат певци до 32-годишна възраст, с музикално образование. Прослушването се провежда лично от Райна Кабаиванска.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:  

Още Арт