Изложба-пърформънс "На пръсти 3"

 

Калина Янчулова е носителката на български и международни отличия за фотография

 

 

От 11 до 15 юни 2012 г., ценителите на фотографията, музиката и танците ще имат възможността да се насладят на изложба-пърформънс „На пръсти 3”. Това е третата самостоятелна изложба от поредицата „На пръсти” на Калина Янчулова – Kally J.

 

 

Събитието е част от "Месец на фотоградията" 2012 г., организиран от Българска Фотографска Академия „Янка Кюркчиева”.

 

 

Фотографска Академия съществува от 1999 г. и обединява усилията на фотографската общност. Нейната цел е издигане на авторитета на българската фотография и защита на професионалните интереси на своите членове. Основна дейност на сдружението е развиване на фотографията чрез обучение, създаване, популяризиране и съхранение на фотографското изкуство.

 

 

Фотографиите представляват многообразен пъзел от кадри улавящи изпълненията на известни музиканти и танцьори. Калина Янчулова - Kally J е позната на българската и международна публика със завладяващи фотографии пресъздаващи незабравими мигове. Страстта към фотографията е от детските й години, като започва да се занимава професионално с нея през 2002г. Калина е една от най-награждаваните български фотографки. Носител е на златен медал и почетен диплом от международен фото конкурс на Федерация на международна артистична фотография (FIAP). В България, тя е отличена с три поредни 1ви места и бронзов медал във фотографски конкурси.

 

 

Благодарение на „Дюкян меломан” и техните фестивали "Джаз плюс”, на които Калина снима на изложбата ще бъдат представени личности като: Родолфо Медейрос, Сузана Бака, Ян Гарбарек, Томаш Станко квартет, Антонио Форционе, Рено Гарсия Фонс, Томатито, Ямато, Естрея Моренте, Хиден Лайт Оркестра, Белен Мая Септет, Алборан трио, Изабел Байон и много други.

 

 

За трудното изкуство при заснемане на танцуващи фигури за усета и професионализма на Калина Янчулoва говорят и нейните творби, запечатали експресията и таланта на танцьорите от Националната Опера и балет, съвременен танц с формацията „Гараж колектив”, балет "Арабеск", страстите на Аржентинското танго, силата на спортните танци и всякакви други форми на танц.

 

 

Това е единствената изложба от официалната програма, която освен фотографии, включва и танц на живо. Участието на "Гараж Колектив", има за цел да изгради стабилна система за работа в сферата на съвременния танц и пърформанс. Създаден от амбициозни, млади и независими артисти, между които Ирена Цветанова, Деница Дикова и Николина Тодорова са част и съоснователи на колектива. Те са дипломирани артисти, работещи съвместно и поотделно в различни творчески проекти. „Гараж” е процес на търсене и изследване на възможностите за колективно авторство.

 

 

Посетителите ще станат свидетели на моменти, когато тялото е отдадено на всеки мускул, и трепти в магията на ритъм и форма под съпровода на виртуозни музиканти. 13 фото-пъзела ще се разтуптят в бийтове и кадри, и ще покажат танцът и музиката в кулминацията им.

 

 

Заповядайте на октриването на изложбата „На пръсти 3”, на 11 юни 2012 г. от 20:00 ч., на ул. „6ти Септември” 13 в гр. София. Приятно танцуване!

 

 

 

Още Арт