Летен конкурс за кратко видео

Тази година едно от най-емблематичните есенни събития на столицата – Фестивалът за дигитално изкуство Da Fest – ще подгрее своята публика с предизвикателство за летните дни. Организаторите на фестивала от Националната художествена академия (НХА), съвместно със Societe Generale Експресбанк, партньор на събитието през 2013 г., обявяват онлайн конкурс за кратко видео на тема "Всичко е добре, когато започва добре".  Всички студенти по изкуства от България и чужбина, както и всички творци по професия и призвание, ще имат възможност да представят своята кратка история по темата.

 

 

Участниците в конкурса имат пълна свобода за интерпретация на темата и могат да използват различни средства за визуализация като видео, 2D и 3D анимация, изрезкова анимация, стоп-моушън и др. Важно условие е проектите да са авторски и да не са представяни на друго място.

 

 

Всички предложения за конкурса трябва да бъдат качени в он-лайн приложението на Facebook страницата "Обичам съвременното изкуство".

 

 

Чети и: Веселин Чакъров - В два профила

 

 

Стимулиращи са и наградите в конкурса. Трите най-добри предложения ще си разделят сумата от 3 000 лв. Победителите в он-лайн надпреварата за кратко видео ще бъдат обявени на 10 септември по време на официалното откриване на Dа Fest.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт