Броени дни до старта на "DA Fest"

 

Международният фестивал за дигитални изкуства започва на 10 септември

 

 

DA Fest е международен фестивал, организиран от Националната художествена академия, който среща българската публика с нови тенденции и важни постижения в сферата на дигиталните изкуства – дигитално видео, интерактивен пърформанс и инсталация, нет арт, саунд арт и др. Фестивалът има мисията да изгради благотворна културно-образователна среда в полето на дигиталните изкуства, създавайки платформа за диалог между артисти, студенти, изследователи, преподаватели и критици, работещи в тази сфера.

 

 

Повече от 100 творци и теоретици от общо 15 държави взеха участие в трите издания през 2009, 2010 и 2011г. Богатата фестивална програма събра в София водещи имена от международната художествена сцена и предостави уникален шанс на българската аудитория да се запознае отблизо с тяхното творчество.

 

 

Четвъртото издание на фестивала ще се проведе от 10 до 14 септември 2013г. в галерия "Академия", ателиетата и дворното пространство на НХА, ул. "Шипка" 1 и ще представи отново съвременни артистични изследвания, технологии и практики в дигиталните изкуства в богата петдневна програма, включваща изложба, пърформанси, филмови прожекции, презентации и уъркшопи.

 

 

Сред участниците в новото издание на фестивала са: Бернд Опл (Австрия), Пьотр Вижиковски (Полша), Петер Уилиям Холден (Англия/Германия), Марко Донарума (Италия/ Великобритания), Геум-Хюнг Джеонг (Южна Корея), Роб Фишър (Германия), Сибин Василев и Фабиан Блайш (България/Германия), Петко Дурмана (България) и много други.

 

 

Чети и: Колекция "Сезони" в галерия "Сезони"

 

 

Като допълнителна програма на DA Fest са он-лайн конкурса за кратко видео на тема "Всичко е добре, когато започва добре", организиран от Societe Generale Експресбанк & DA Fest и първото издание на Не Фест - фестивал за независимо експериментално изкуство, инициатива на група млади ентусиазирани артисти (дипломирани художници от НХА), с подкрепата на Студентския съвет към Академията.

 

 


Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт