Изложба на Едмонд Демирджиян и Любен Петров

"Архангел Михаил"

 

Връчване на Наградата за живопис за обещаващо развитие и посветеност на изкуството

 

 

С тази изложба Фондация "Едмонд Демирджиян" връчва за четвърти  път ежегодната награда за живопис за млад художник.

 

 

Едмонд Демирджиян (1951-2009) винаги е подкрепял младите таланти. Затова връчването на този приз е изключително подходящ акт на почит към паметта на художника. Наградата се състои от предоставяне на възможност на младия художник да покаже свои творби в престижна галерия в колективна изложба с Едмонд Демирджиян, грамота и парична сума от 1000 лева.

 

 

Досегашните носители на наградата са Минко Йовчев, Калия Калъчева и Велислава Гечева.

 

 

Изборът на журито (Мария Василева, Надежда Олег Ляхова, Даниела Радева и Правдолюб Иванов) за 2013 година е Любен Петров.
Произведенията на Едмонд Демирджиян, включени в изложбата са собственост на частен колекционер. Това са предимно рисунки с темпера, акварел и пастел от различни творчески периоди. Показват се публично за първи път.

 

 

Любен Петров представя произведения, повечето от които създадени специално за тази изложба. Сюжетите се движат между реалното и въображаемото. Мост между двете изграждат герои от митологията, християнската религия и народните обичаи. В това преплитане на действителност и фантазия се получават странни и интересни образи, които са колкото познати, толкова и неочаквани. Художникът често се движи на границата между комичното и зловещото, но винаги ни разкрива нови територии. Абсурдността на образите му в голяма степен е метафора на времето, в което живеем.

 

 

Заповядайте в галерия "Ракурси" от 13 до 26 септември 2013 година. Откриването е на 13 септември от 18:00 ч.

 

 

Чети и: Макс Мара - Космически небеса

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт