Леонел Гонзалез в галерия "Париж - Москва"

 

Едно закъсняло лятно зареджадне с изкуство

 

 

Галерия "Париж – Москва", продължава да изненадва софийската публика със заинтригуващи представители на световното съвременно изкуство, непознати до този момент за страната ни. След силния старт на изложбения сезон, отбелязан с изложбата на определяния за най-обичан италиански художник – Атос Фачинкани, следва втора, отново изключително любопитна изложба на екзотичния художник от Коста Рика – Леонел Гонзалез.

 

 

Роденият през 1962г. в град Ередия, Коста Рика, художник, неслучайно избира галерия „Париж – Москва” за арт пространство, където да представи своите живописни творби за пръв път на българска територия. Гонзалез е сантиментално свързан с Москва, защото именно в този град завършва своето художествено образование и той остава специално място в сърцето и живота му.

 

 

Вернисажът на изложбата ще се състои на 19.09.2013г. от 18.00ч. в двете зали на Галерия „Париж – Москва”, намираща се в Дом на Москва в София, на ул. „Г. С. Раковски” 92. Пространството на галерията отново ще засияе от отражението на ярките цветове, характерни за живописта на художника. Тази изложба ще бъде едно последно сбогуване с горещото и наситено с много положителни емоции лято, което всеки очаква с нетърпение и същевременно изпраща със сантимент.

 

 

Изкуството създавано от Леонел Гонзалез красноречиво показва, от къде произхожда създателя му. Живописта на художника, сякаш е откровен разказ за колоритността и емоционалността, характерни за темперамента на Латинска Америка. Женският образ е силно изявен, като присъствие в творбите на Гонзалез. Художникът сякаш надниква в будоарите на пищните и чернокожи латиноамериканки, за да покаже Коста Рика от техния широко отворен прозорец, през който настоятелно влиза соленият аромат на океана и изпепеляващите лъчи на знойното слънце.

 

 

Ярко и като цветове и като емоции е изкуството на Леонел Гонзалез, лесно достъпно до всеки и същевременно наситено с много сантименталност, романтика, страст и темперамент, характерни за страните, където слънцето е жарко целогодишно, а вълните на океана не спират да се разбиват в брегове от златисти пясъци.

 

 

Чети и: Изложба на Едмонд Демирджиян и Любен Петров

 

 

Благодарение на тази изложба софиянци ще изживеят още едно, макар и закъсняло лято, което да ги зареди с положителна енергия, за предстоящата есенна меланхолия. Галерия „Париж – Москва” ще се превърне в еквивалент на Коста Рика, благодарение на живописните платна на Леонел Гонзалез, който за пръв път излага пред българска публика. Всеки изкушен от идеята да се докосне до екзотиката на Латинска Америка и да изживее една визуална фиеста ще има удоволствието да се наслади на творчеството на костариканския художник само до 25.09.2013г.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт