Иван Нинов - Графика и рисунки в галерия "Сезони"

 

19 септември до 05 октомври 2013 г.

 

 

Днес, от 18.30 часа в галерия "Сезони" се открива самостоятелна изложба на българския художник-график Иван Нинов. Голямата новина за ценителите е, че той ще покаже графични цикли и непоказвани до този момент рисунки.

 

 

Иван Нинов се отличава със своя лаконичен, но изразителен и деликатен графичен език. Голяма част от търсенията му са насочени към експериментиране с абстрактните форми, техния ритъм, цвят и структура. Така се раждат големите му цикли “Въображаеми пейзажи”, „Знак” и “Пространства”.

 

 

В натюрмортите си, Иван Нинов се придържа към образите на предметния свят. Изобразените в натюрморта предмети привличат със своята обемност и благородния блясък на метала. Предметът тук е главно действащо лице, а абстракциятна е забравена.

 

 

Рисунките, които художникът за пръв път представя в галерия "Сезони” ще се превърнат в емблематични за актуалното му творчество - трансформирането на формата, експериментирането с материала и техниката в мащабни интерпретации - в цвят или не, могат да се видят в галерията.

 

 

 

 

Иван Нинов е носител на редица престижни награди от цял свят, а негови творби са собственост на Националната художествена галерия, Софийската градска художествена галерия, градските галерии в Бургас, Варна, Враца, Плевен, Пловдив и други, на Конгресната библиотеката във Вашингтон, на Sammlung Ludwig в Кьолн, на галерии в Краков, Токио, Канагава, и на много частни колекции. Последната му международна изява е самостоятелна изложба през месец юни, 2013 г. в Лондон.

 

 

Чети и: Изложби на чешко изкуство

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт