Диана Петрова публикува романа си "Ана"

 

Разтърсващ, пленяващ, реален

 

 

Различни сюжетни нишки са сплетени в неразплетимия Гордиев възел на драматичния роман "Ана". Едноименната главна героиня живее със своя любим – заекващия Илия, и техния осиновен син, Даниел, които понасят както душевни страдания, така и физически травми. Въпросът, който е в основата на вътрешните терзания на Ана и е двигател на сюжетното действие, е този за женствеността и нейните измерения откакто свят светува: "Пълноценна жена ли съм, ако не мога да забременея? А не мога ли наистина?

 

 

Интригуващата история в книгата се допълва от нетипичните персонажи на глухонемия Мутия, просяка Спартак – пияница, свързан по особен начин с огъня, на загубилата себе си Мая, която се е отказала от детето си, както и на една плачеща картина, знак от Бог... или нещо друго?

 

 

Допълнителен колорит на историята придава и пренасящото се на разнообразни места действие – от столичния квартал „Надежда“ през екзотичната Куева де лос Кристалес (най-горещата пещера на Земята в Чихуахуа, Мексико) до разноцветната, събуждаща надежда Индия, където всичко за героите се променя.

 

 

Романът "Ана" е първото произведение за възрастни на младата Диана Петрова, по-известна като автор на детски приказки. Сред издадените ѝ до момента творби са сборниците "Мъдри приказки за деца и родители" и "Двойната планета". Тя е завършила творческо писане в СУ "Св. Климент Охридски". Към момента работи в сферата на информационните технологии, а в свободното си време пише вълшебни истории в своя сайт Подари ми приказка.

 

 

Чети и: Сердирикон - огнени легенди от древния град

 

 

"Ана" е четвърта книга от поредицата „Гравитация” под редакцията на Христо Блажев, автор на блога Книголандия. След предхождащите я заглавия са "Самира" на Боримир Дончев, "По-тихо от мрак" на Христо Кърджилов и "Не беше тук и си отиде" на Георги Томов. Това е първото дамско присъствие в поредицата.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт