Всички в леглото

 

Премиера номер 125 на Сатиричния театър

 

 

Някои съботи започват с поредица от въпроси. В чие легло те стресна будилникът? Как ѝ беше името и въобще какви ги вършихте снощи?! Нима сексуалната фурия, връхлетяла в спалнята, е нейна майка?! И откъде накъде двете без свян ще обсъждат креватните ти способности, без да се съобразяват с мъжкото ти достойнство?! Но най-вече – би ли рискувал и следващата събота да се събудиш до същото момиче и да провериш каква изненада за закуска е приготвила майка ѝ?

 

 

Във "Всички в леглото" Александра Сърчаджиева е в ролята на момиче, ловящо гаджета на опашката за кино в петък вечер. Нона Йотова играе нейната сексуално разкрепостена майка, а Красимир Ранков е бащата с „всеобхващаща” сексуална ориентация. Да, сексът продава, но „Всички в леглото” е преди всичко заразително смешно представление за любовта – как да я открием, съхраним и изведем до щастлива развръзка.

 

 

В спектакъла освен Александра Сърчаджиева и Красимир Ранков, отново среща си дават една от водещите хореографки на "Dancing Stars" – Маргарита Будинова и две от професионалните танцьорки, участвали в шоуто,  Александра Иванова и Петя Димитрова.

 

 

Питър Куилтър е роден в Колчестър. Завършил е Университета „Лийдс”. Четиринадесет години е работил в Лондон, преди да заживее на Канарските острови. Бил е телевизионен водещ в BBC.

 

 

 

 

Първата пиеса, която пише, е изцяло женската комедия „Вдигай завесата!”. Следва музикална адаптация на „Кентърбърийския призрак” на Оскар Уайлд. Дебютът му на West End е през 1999 с комедията „Момчешката банда”, посветена на поп-индустрията. Пиесата се радва на продължителен успех в ЮАР, Дания, Полша, Холандия, Естония.

 

 

Чети и: Сердирикон - огнени легенди от древния град

 

 

Големият международен успех идва при Куилтър с пиесата "Краят на дъгата" – музикална драма, посветена на последните дни на Джуди Гарлънд. Премиерата се състои в Операта в Сидни, Австралия. Пиесата е представяна на Фестивала в Единбург (2006), в няколко театъра в Лондон, в Кралския театър в Амстердам, в Чехия, Финландия, Полша, Нова Зеландия, Бразилия. "Краят на дъгата" има номинация от наградите "Лорънс Оливие" за най-добра нова пиеса.

 

 

Следващият голям успех за Куилтър е "Възхитително!", чиято премиера е на West End през ноември 2005. Пиесата разказва за Флорънс Фостър Дженкинс, най-лошата певица на света. За "Възхитително!" Куилтър получава още една номинация "Лорънс Оливие" за най-добра комедия.

 

 

Куилтър е автор на 13 пиеси. Част от тях са поставени в 38 страни и преведени на 27 езика.

 

 

"Всички в леглото" е поставяна до сега в Братислава (премиерата е на 8 юни 2012), Прага и Варшава.

 

 

"Всички в леглото" от Питър Куилтър. Превод – Харалампи Аничкин, постановка – Красимир Ранков, режисура – Веселин Ранков. Сценографията е дело на Николай Николов, а хореограф е Маргарита Будинова.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт