Сакрална индия – фотографии на Амит Пасрича

 

От 7 до 18 октомври 2013 в галерия "Алма Матер"

 

 

През октомври в галерия "Алма Матер" почитателите на индийската култура и история ще имат възможност да се докоснат до нея посредством две цветни фотографски изложби на утвърдения в цял свят фотограф Амит Пасрича (Amit Pasricha) (Индия). Събитието става възможно благодарение на Посолството на Индия, в сътрудничество с Клуб "Приятели на Индия" и преподавателите от специалност "Индология" в Софийския университет.

 

 

Творбите, включени в "Сакрална Индия" и тези в "Исторически пейзажи от Индия", вече са спечелили интереса и високото мнение на посетителите на изложбите в Zitadelle Spandau Museum  в Берлин (по време на Дните на Индия в Германия), в Novoměstská radnice в Прага, в Беларус, Белград и други. С тях, индиецът Амит Пасрича (живеещ в Делхи) затвърждава позициите си на един от най-известните и уважаваните професионални индийски фотографи. Нарича се "Панорамиста", защото негова страст е панорамната фотография, с която е и най-популярен. Ръководи майсторски класове по фотография, обучавайки в специфичната си техника на снимане.

 

 

 

 

Негови творби са участвали в много изложби в Индия и по света, а много от тях са притежание на частни колекции. Има над 10 самостоятелни изложби в Делхи, Лондон, Ню Йорк, Берлин, Прага, Минск и др. Автор на редица книги, като фотоалбмите му – "The Monumental India" и "The Sacred India" – са удостоени с Националната награда на Индия в областта на книгоиздаването. Като автор е запленен преди всичко от богатството и значимостта на индийското архитектурно, духовно и културно наследство. Привлича го и бързо променящото се лице на съвременна Индия.

 

 

Чети и: Деля Чаушева - Брегове на спомена

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт