Клайдерман свири с български оркестър във Финландия

 

 Пианистът ще свири с оркестъра на Класик ФМ радио

 

 

Големият френски пианист Ричард Клайдерман избра българския Оркестър на Класик ФМ радио за три свои концерта във Финландия. Те ще се състоят на  4, 5 и 6 октомври в най-големите концертни зали на Финландия в градовете Турку, Тампере и Хелзинки.

 

 

Клайдерман познава добре музикантите от Оркестъра на Класик ФМ радио, с които си е партнирал на всичките му 4 гостувания в България. "Те са изключително добри изпълнители, много силни. Изумително е колко са млади, а свиренето с млади музиканти е винаги много интересно" - споделя Ричард Клайдерман за съвместната им работата.

 

 

Оркестърът на Класик ФМ радио е сред водещите състави за класическа музика в България. Той успя да спечели доверието и възхищението на публиката с блестящите си концерти със световните звезди Джошуа Бел, Найджъл Кенеди, Ванеса Мей, Иън Андерсън, Пинкас Цукерман, Шломо Минц, Мидори, Los Romeros, италианската поп група POOH и много други. Музикантите са свирили с голям успех в Германия, Испания, Франция, Норвегия и Дания. Сега предстои първото им гостуване във Финландия.

 

 Чети и: Сакрална индия – фотографии на Амит Пасрича

 

 

Заедно с българските музиканти Клайдерман ще изпълни пред финландската публика своето ново шоу  "Романтика". В него са включени пиесите от последния му албум, издаден през февруари тази година. В програмата са включени и някои от най-големите хитове на пианиста - "Балада за Аделин" и песента от известния филм "Ромео и Жулиета". С тяхното изпълнение Ричард Клайдерман оправдава името, с което го нарича Нанси Рейгън – "Принцът на романса".

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт