Премиера: Златният телец

 

Спектакъл на Юрий Дачев по мотиви от романа и други творби на Иля Илф и Евгений Петров

 

 

Очарователен развейпрах, артистичен шарлатанин, Остап Бендер направлява своеволните редици на своя квартет-мошеници по пътя към „големия удар”.

 

 

Попаднал по следите на таен милионер Великият комбинатор разгръща пълководческия си талант срещу друг блестящ „играч” – Корейко. Започва брилянтно надиграване не само за пари и жени, но най-вече за признаване на майсторство. За да остане на финала горчивият въпрос кое е по-сладкото в живота – да летиш в неизтощима изобретателност към своята мечта или да потънеш в мрежите на постигнатото богатство.

 

 

Драматизацията на Юрий Дачев се основава на мотиви от романа на Илф и Петров „Златният телец” и предлага оригинална трактовка на сюжета. Фокусирането е върху едни от най-колоритните случки и герои. Темите и внушенията, извлечени от романа, надхвърлят рамките на историческата специфика на Русия от 20-те години на 20 век и отзвучават с пълна сила в нашето съвремие.

 

 

Калин Врачански е в ролята на Остап Бендер, а в бандитската му шайка са Йорданка Стефанова (в ролята на Михаил Паниковски), Пламен Великов (Шура Балаганов) и Мартин Каров (Адам Козлевич). Калин Сърменов е в образа на дегизиралия се като редови съветски гражданин таен милионер Корейко, а Гергана Плетньова е фаталната Зося, пленила сърцето му. В спектакъла участва и Стоянка Мутафова, чиято героиня мадам Буланже върти публичен дом. А Кирил Ефремов ще видите в две малки, но запомнящи се роли.

 

 

Участват: Калин Врачански, Калин Сърменов, Стоянка Мутафова, Йорданка Стефанова, Гергана Плетньова, Пламен Великов, Мартин Каров, Кирил Ефремов, Константин Икономов, Полин Лалова, Петко Каменов, Кирил Бояджиев, Добрина Гецова, Милена Аврамова, Маргарита Хлебарова, Розалия Абгарян, Виктория Ангелова.

 

 

Постановка – Бина Харалампиева.

 

Сценография и костюми – Петя Стойкова

 

Музика – Асен Аврамов.

 

 

Чети и: Балет "Арабеск" открива сезона с "Танцови преводи"

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт