Изложба - конкурс "Есенен пленер 2013"

 

От 17 до 30 октомври в Арт галерия "Ларго"

 

 

За пета поредна година Арт Галерия "Ларго" представя пленерната изложба на младите художници от специалностите "Изящни изкуства" и "Рекламна графика" на Националното училище по изкуствата "Добри Христов" във Варна. Експозицията ще бъде открита днес, от 18.30 ч.

 

 

В изложбата ще представят свои творби учениците от ІХ до ХІІ клас. Работите са създадени по време на традиционния есенен пленер, който тази година се проведе паралелно в Трявна и във Варна.

 

 

Над 40 картини, рисувани с молив и туш, с въглен и креда, с акварел и маслени бои, компютърни графики и колажи ще видят ценителите в залите на галерията. В пейзажите ще открием запечатани любими за всеки българин кътчета от Етъра, Трявна, Варна. Сакрални места като Соколския манастир, църквата "Малката Богородичка", емблематични архитектурни постижения като Часовниковата кула и моста в Трявна ще ни карат да затаяваме дъх от възхищение. Красотата на България през погледа на младостта на България – това е най-подходящия анонс за тази изложба.

 

 

 

 

За пети пореден път събитието ще има и конкурсна част. Творбите на учениците ще бъдат оценявани в две възрастови категории – първа група – ученици от 9 и 10 клас и втора група – 11 и 12 клас. Ще бъдат раздадени първа, втора и трета награда във всяка от групите. Журито, което ще определи победителите, включва известните варненски художници Димо Миланов, Милен Маринов, Светлин Ненов и Николай Русев.

 

 

Изложбата продължава до 30 октомври.

 

 

Чети и: Премиера: Златният телец

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт