Стойка от Big Brother с театрална премиера

 

Актрисата ще гледаме в "Йерма" от Федерико Гарсия Лорка

 

 

Актрисата Стойка Стефанова станала популярна след участието ѝ в шоуто Big Brother, изгрява с главна роля в класика от Лорка. В театралното представлението „Йерма“, героинята на Стойка - Йерма е омъжена по волята на баща си, но истинските перипетии идват, тогава когато Йерма не може да се сдобие с дългоочаквана рожба. Това, както и появата на Виктор - приятел от детството на Йерма, отваря огромна пропаст в отношенията на семейната двойка, което води до фатален край.

 

 

Това е третата пиеса от класиката на Лорка, в която актрисата взима участие. Предишните ѝ две роли, бяха в „Домът на Бернарда Алба“, където актрисата си партнира Цветана Манева и „Кървава сватба“, в ролята на слугиня, Стойка Стефанова може да бъде видяна и в представленията: „“Бит „ на Иван Хаджийски (режисьор Възкрсия Вихърова); „Египетска приказка за сърцето“ ( режисьор Елена Панайотова); „Храброто куче“ (Светослав Николов; Милена Станойевич).

 

 

С премиерата на „Йерма“ младият режисьор Николай Младенов умело завършва трилогията на най-популярните пиеси от Ф. Г. Лорка. През 2011 г.  поставя „Домът на Бернарда Алба“,а през 2012 г. „Кървава сватба“. Спектаклите се осъществяват  с  подкрепата на Институт „Сервантес“ и  Международен фестивал на младите в изкуството ”Via Pontica” – гр.  Балчик . През 2013 г. към проекта се присъединява и Университетски театър към НБУ.

 

 

Чети и: Премиера: Златният телец

 

 

Търсенията  на младия режисьор са в областта на съвременните сценични практики. Спектаклите му са изградени на основата на синтеза между мултимедия, хореография и невербално изразяване на актьорите, класически актьорски техники  музика на живо, всичко това пласирано алтенативни  или неспецифични театрални пространства.

 

 

Гледайте "Йерма" на 30-ти и 31-ви октомври 2013 г. в Университетски театър на НБУ от 18:30 ч.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт