Лий Чайлд - Не се връщай

 

На книжния пазар от 20 ноември

 

 

Бившият военен полицай Джак Ричър се появява в щаба на 110-та специална част – мястото, където е работил и което най-много се доближава до представата му за дом. И нещата излизат извън контрол.

 

 

Ричър пристига, за да се срещне, лице в лице, с новия командващ офицер, майор Сюзан Търнър. Досега само е разговарял с нея по телефона, но думите ѝ са го заинтригували достатъчно, за да предприеме дългото пътуване от Южна Дакота до Вашингтон.

 

 

Сюзан Търнър не е зад бюрото си. Казват му, че е изпратена в Афганистан. Заместникът ѝ моментално го обвинява в престъпление, извършено преди шестнайсет години, за което Ричър не си спомня. Непозната жена твърди, че Ричър е баща на 14-годишната ѝ дъщеря, и предявява иск за издръжка. Ситуацията се влошава още повече – със специална заповед Ричър отново е върнат на активна военна служба, четирима бандити се нахвърлят върху него още първата нощ, майор Търнър се оказва в ареста, адвокатът ѝ е пребит до смърт. Скоро и самият Ричър се озовава зад решетките. Но едва ли ще остане дълго там…

 

 

Твърде много въпроси очакват отговор и Джак Ричър ще прекоси страната, за да ги намери. И да раздаде своето правосъдие.

 

 

Чети и: Breaktrough разчупва границите на съвременното изкуство

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт