Приятелство с дърво?

 

Една антиутопична театрална история

 

 

 "РЕЯ" е новото премиерно заглавие, идващо от “36 маймуни”. Спектакълът ще ви потопи в една научно-фантастична антиутопия на 17-и и 18-и декември от 19 ч. в Център за култура и дебат "Червената къща".

 

 

Бъдещето, към което сме се устремили, винаги е предизвиквало интерес, но същевременно и много въпроси. Какъв е смисълът на човешкото съществуване в днешното силно зависимо от икономиката общество? Какво се случва, когато човешките взаимоотношения са изчезнали, връзката между човека и природата е прекъсната и всичко се случва по предварително зададена математическа формула?

 

 

Зрителят ще стане част от отговорите на тези въпроси, съпреживявайки един антиутопичен свят. В него личността се заличава и източниците на емоции се свеждат до минимум. Медицинските прегледи решават кога жената е готова да изпълни дълга си към държавата, а органични дървета могат да бъдат поръчани по телефона.

 

 

Животът на Рея обаче никога повече няма да бъде същият, след като тя завърже едно много особено приятелство – с дърво.
Дали животът ще придобие смисъл или животът извън предначертаните правила е невъзможен – не пропускайте да разберете в режисьорския дебют на Петко Стоянов – „Рея“, създаден в съавторство с добре познатата на зрителите Здрава Каменова.

 

 

Чети и: "Пинокио" за четвърти път на сцената на Младежкия

 

 


„Рея“ е продължение на едноименната миниатюра, част от петото издание на платформата на „36 маймуни“ - „ПроТекст 5: Навреме“, което се случи през есента на 2012 г. в Централна минерална баня и получи номинация за ИКАР 2013 в категория „Сценография“.

 

 

Екип:

 

 

Идея и режисура: Петко Стоянов

 

Текст: Петко Стоянов и Здрава Каменова

 

Видео-арт: Никола Налбантов

 

Звук: Тодор Стоянов

 

Участва: Надежда Панайотова

 

Глас: Здрава Каменова и Кирил Бояджиев

 

Озвучаване: Ясен Тошев MULTISOUND

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт