Скоро непоказвани в галерия "Ракурси"

 

От 6 до 22 януари на ул. "Хан Крум"4а

 

 

2014-а година галерия „Ракурси“ започва с произведения на автори, които  не е показвала в последните години – Атанас Мацурев, Деля Чаушева, Ненко Балкански – внук, Румен Нечев и Христо Кърджилов.

 

 

Атанас Мацурев е известен с финия и точен рисунък на акварелите си. Неговите мотиви, инспирирани от природата, предават насладата от уединението и интимността на момента.

 

 

Абстрактните картини на Деля Чаушева са изградени от интензивни геометрични полета и линии. Енергията и напрежението в творбите на художничката се създава както от взаимодействието на формите в пространството, така и от съчетаването на контрастни чисти цветове и нюанси. Характерно за нейните работи е и специалното внимание към детайла.

 

 

 

 

Младият художник Ненко Балкански показва живописни платна, обединени в две теми, които занимават въображението му от години  – едната е свързана с човешкото тяло. Другата е от т. нар. цикъл "Градски интериор", който е израз на обществените идеали и ценности и промяната в тях. През последните години художникът живее в Будапеща, където са създадени и показаните произведения.

 

 

Румен Нечев е познат на публиката с графичните си работи от ръчна хартия, които се отличават с мекия блясък на истинския благороден метал.  Картините му са наситени с цветове и фини релефи. Техниката му е специфична, собствена, така както и философията, вградена в тях.

 

 

 

 

Христо Кърджилов представя две живописни платна, рисувани към последния му роман "Великолепният звяр", който предстои да излезе. Те са по мотото на Чоран: "Ще разберат ли някога драмата на човек, който в нито един миг от живота си не е забравил рая?"

 

 

Чети и: Галерия "ЛИК" излага творби от фонда

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт