Изложба "Ако можеха да говорят"

Истински приятели

 

23 януари - 2 февруари 2014 г. в галерия "Ракурси"

 

 

Галерия „Ракурси“ ще представи първата самостоятелна изложба на младия фотограф Георги Матов – художествена и репортажна фотография. Творецът е роден в Пловдив през 1993 г. Завършил е Националната гимназия за сценични и екранни изкуства – гр. Пловдив, специалност "Художествено осветление за театър, кино и телевизия". Продължава своето обучение в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – гр.Пловдив.

 

 

През 2011 г. участва в "Моят Пловдив" в галерия "Ромфея", а през 2012 г. - в изложбата „Посоки” на Съюза на Пловдивските художници.
Печели първо място във фотоконкурса "Пловдив през погледа на младите" през 2012 г. с жури оглавено от известните фотографи : Методи Плачков и Петър Пешев.    

 

 

Чети и: Вечерен акт в Антракт

 

 

За тази изложба авторът споделя: "Фотографиите ми имат за цел да припомнят на хората за съществуването на другия - чуждия свят. В кадрите си рисувам емоцията, оглеждам се за лица, белязани от живота и очи, които разказват история. Когато всеки тича в търсене на "лично щастие", аз търся своето у другите, и намирам "любимия кадър"- превръщащ случайността и съвпадението в Изкуство".

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:        

Още Арт