Изложба "ПлакатиТЕ" в Телефонната палата

 

VIVACOM Art Hall дава поле за изява на млади таланти от НБУ

 

 

До края на месец февруари пространството за съвременно изкуство и култура VIVACOM Art Hall ще бъде поле за изява на талантливи млади творци от Нов български университет. Вчера в Телефонната палата се състоя официалното откриване на изложбата „ПлакатиТЕ“, представяща авторски творби на преподаватели и студенти от департамент „Изящни изкуства“ на НБУ. На 20 февруари пък студенти от магистърската програма „Мода и бизнес стратегии” ще представят своята визия за стил за сезон есен/зима 2014 в специално дипломно ревю.

 

 

Изложбата „ПлакатиТЕ“ поставя специален акцент върху творбите, които  показват особен поглед към актуални обществени и социални теми. Този поглед изразява позиция и критично мнение, но чрез премерената реч на графичния синтез и чрез вкуса към естетическото във визуалната комуникация. Оригиналната идея, добрата „хрумка“ е онази тайна съставка, която превръща плаката в уникално средство за комуникация, във визуален лозунг или протест. Естетиката на особения и автентичен, необятен графичен изказ на плакатното изкуство се противопоставя на сивотата и визуалната пошлост.

 

 

 

 

Междувременно, на 20 февруари, в пространството за изкуство и култура в Телефонната палата ще се състои дипломно ревю на студентите от магистърска програма “Мода и бизнес стратегии.” Шестнадесет студенти, водени от двама от преподавателите, Веселин Йорданов и Сандра Клинчева, ще покажат своите колекции под общото име “Synergy” или “Синергия”. Идеята е всеки един от участниците да покаже личната си визия за стил за сезон есен/зима 2014, като търсени и много ценени са авторският поглед и адекватният баланс между креативност и производство.

 

 

Дипломното ревю започва в 20:00 ч., а входът е свободен за всеки, който се интересува от мода и желае да се запознае с визията на младите студенти за новите модни тенденции.

 

 

Чети и: Театър "София" обявява кастинг за актриса

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт