Марио Хосен и Жерар Пуле с празничен концерт

 

Събитието ще се проведе в галерия Uni Art, НБУ на 4-ти март

 

 

Само ден след празника за Освобождението на България, проф. Марио Хосен и Нов Български Университет поемат нова инициатива, свързана с ценители на класиката и личности от обществено значение, които ще влязат в ролята на гости на престижен камерен концерт.

 

 

"Реших, че непосредствено след патриотичния 3-ти март, българската публика, заради която не спираме да се връщаме и да творим в пределите на родината, заслужава едно вдъхновяващо изпълнение! За мен е огромно удоволствие, че един от доайените във френската цигулкова школа – проф. Жерар Пуле, ще бъде в България за своя майсторски клас с Академия „Орфеус“НБУ и по този повод ще има възможността да вземе специално участие в концерта като солист“ споделя Маестрото.

 

 

Жерар Пуле започва своята кариера като дете-чудо - той постъпва в Conservatoire National Supérieur в Париж на 11-годишна възраст и завършва само година по-късно с безапелационно връчена награда. Пуле свири с най-добрите оркестри, сред които Orchestre de Paris, Orchestre National de France, националните оркестри на Страсбург, Лиле, Бурдо, Лион, RAI Orchestra в Торино, Пражкия радио симфоничен оркестър, Orchestre Philharmonique de Liège, Beijing Symphony и Щутгартския камерен оркестър. Той провежда майсторски класове по целия свят и преподава във Виенската и Пекинската консерватории, както и в Ecole Normale de Musique в Париж. 

 

 

Преподавател е по цигулка в продължение на двадесет и четири години в Paris Conservatoire National Supérieur de Musique. През 2005г. в Япония той е назначен като преподавател във всеизвестния и високо ценен университет Geidai, Tokyo където неговият клас се пази за най-талантливите ученици, чието бъдеще е изцяло определено за солова кариера. В началото на месец март проф. Пуле ще преподава и в Нов Български Университет, където студентите на академия „Орфеус“ ще имат възможност да свирят заедно с цигулар от световна класа.

 

 

Чети и: "Волпоне" премиерно в Сатирата

 

 

Събитието ще се проведе на 4-ти март в галерия UniArt, НБУ, където ще присъстват почитатели на изкуството, както и фигури, играещи роля в обществения и културен живот на София.   

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт