Саймън ван Буй - Всичко красиво започна после

 

Романтична и драматична история за силата на любовта

 

 

В месеца, посветен на жените – март, издателство "Ентусиаст" зарадва нежната половина от читателската аудитория с романа "Всичко красиво започна после" от Саймън ван Буй. Тази книга ще докосне и мъжките сърца – много мъже ще припознаят себе си в главните герои.

 

 

"Всичко красиво започна после" е за всички, които са познали силата на любовта – това е трогателна история за това как да я откриеш в живота си, както и за това как да живееш с нейната загуба. "Лайбръри Джърнъл" определя писателския талант на Саймън ван Буй като съвкупност от този на Франсис Скот Фицджералд и Маргьорит Дюрас, а "Ню Йорк Таймс" препоръчва книгата като "роман, който всеки трябва да прочете". Саймън ван Буй е носител на международната награда за къс разказ "Франк О'Конър". Книгите му са преведени на повече от петнайсет езика. "Всичко красиво започна после" е дебютният му роман.

 

 

"Всичко красиво започна после" е романтичен разказ за трима млади – Ребека, Хенри и Джордж, които се опитват да намерят себе си и да подредят живота си в един древен град, където са подложени на изпитанията на съдбата.

 

 

 

 

Действието на романа се развива в Атина – с нейните уютни кафенета, музеи, дворове, внушителни старинни сгради с балкони, надвесени над улиците. Младата френска художничка Ребека търси уединение тук, за да рисува и, както се надява, да направи изложба. Тя среща Джордж – американец, специалист по древни езици, който се влюбва в нея. Тогава Ребека се запознава и с Хенри – харизматичен англичанин, археолог, с който започва любовна връзка. И тримата в този любовен триъгълник са преживели нещастно детство. Докато работят заедно на археологически разкопки, те задълбават взаимно в чувствата и историите си, страхувайки се да не разрушат обичта, която започват да изпитват един към друг.

 

 

Тяхната Атина е безкрайно поетична и красива – вечно присъстващият четвърти участник по време на техните екскурзии и свидетел на преживявания им. Светът за тези млади хора не е просто място, където е нужно да се борят, за да оцелеят, а среда, в която те се носят безметежно и която изследват. Конфликтите в техния живот винаги идват отвътре, а не отвън. Предизвикателствата на живота преобръщат съдбата им, а тъгата и откровената им емоционалност са изключително въздействащи.

 

 

Чети и: Йордан Георгиев - Без маски

 

 

"Всичко красиво започна после" едновременно създава и удовлетворява страстта на читателите по пътешествията. Убедителната проза на Ван Буй ще ви пренесе през морета и океани, ще ви заведе на археологически разкопки, на летища и в хотели по всички краища на света, а романтичната приказка, която е в центъра на книгата, остава ярка и жива, дълго след като историята е приключила“, пише за книгата "Пъблишърс уикли".

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт