Започнаха репетициите на "Без зестра"

 

Една пиеса за алчносттa и нейните разрушителни сили

 

 

Днес актьорите от Русенския драматичен театър започнаха репетициите на най-новото си представление - "Без зестра" от Александър Николаевич Островски. Това е една най-известните и много поставяни пиеси на класика на руската драматургия, творил в средата и края на ХІХв. Неговите творби "Буря", "И най-мъдрият си е малко прост", "Вълци и овце","Луди пари" са сред най-значимите пиеси на световното драматургично изкуство.   

 

 

Постановката "Без зестра" е за разрушените илюзии в живота и любовта, под напора на алчността, маниакалната суета, слабостта на характера да се бориш за достойнството си. Главните образи на Лариса, Карандишев и Паратов са едни от най-драматичните в цялата руска класическа драматургия. Това е драма за любовта и равнодушието към болката и страданието на другия. 

 

 

Последната пиеса на А. Н. Островски, поставяна в Русенския драматичен театър, е "Луди пари" (2002 г.).

 

 

Постановката е на "Без зестра" е на Маргарита Мачева, сценографията е дело на Елица Георгиева.

 

 

В ролите ще видим:

 

 

Харита Игнатиевна Огудалова – Мариана Крумова, Лариса Дмитриевна – Светослава Иванова, Мокий Парменич Кнуров – Венцислав Петков, Василий Данилич Вожеватов – Иля Пепеланов, Юлий Капитонич Карандишев – Александър Узунов, Сергей Сергеич Паратов – Тихомир Благоев, Аркадий Щастливцев – Робинзон – Ивайло Ненов и Гаврило – Йовко Кънев.

 

 

Чети и: Саймън ван Буй - Всичко красиво започна после

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт