Richard Clayderman ще свири на роял от Букурещ

 

Инструментът пристига за концерта на звездата във В. Търново

 

 

За концерта на световния пианист и композитор Richard Clayderman ще бъде докаран специален роял от Букурещ на стойност 170 000 евро. Шоуто във Велико Търново е на 21 март, в ДКС "Васил Левски" от 19:00ч. Сцената ще започне да се строи ден по-рано, за да се направи подходяща платформа за ценния инструмент.

 

 

Лично Richard Clayderman избра кой точно да е роялът за този концерт, като спомена, че много държи, когато избира пиано или роял, да ги усети свой. От Букурещ до Велико Търново е организиран специален превоз, който ще превози застраховани инструмента. Поради студа, в тира с техниката ще бъдат поставени уреди за поддържане на стайна температура. За акордирането на рояла е нает специалист, който добре познава и стила на Clayderman.

 

 

Виртуозният музикант пристига на 21 март със своя перкусионист и оркестър от 9 човека. По време на шоуто се усеща баланса между музика и игра на сцената. Публиката не остава безучастна. Всеки един е участва в шоуто, докато мелодиите разчувстват и най-студените сърца.

 

 

Чети и: Започнаха репетициите на "Без зестра"

 

 

Концертите на Richard Clayderman са едно незабравимо изживяване. Няма такава чувственост като звука от рояла на един от най-великите пианисти и композитори в цял свят. Това събитие е прецедент в културната история на град Велико Търново и ще остане за дълго в сърцата ни.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт