Готови ли сте за 30-часов танго маратон?

 

Вълнуващата емоция стартира на 22 март от 13:00 ч

 

 

VIVACOM Art Hall е домакин на международното танго събитие 30 hoursmilongalove, което гостува в София за втори път. Тазгодишното издание на фестивала се осъществява по инициатива на Tango & Pepper Studio и стартира на 21 март. През следващите два дни в пространството за култура и изкуство в Телефонната палата ще се проведе поредица от танго семинари, демонстрации и милонги*. За събитието специално от Южна Америка пристигат световноизвестните преподаватели Jоsé Almar и Juliana Aparicio, а DJ-и от Аржентина, България и Румъния ще се погрижат за музикалния съпровод.

 

 

Вълнуващият 30-часов танго маратон във VIVACOM Art Hall ще стартира на 22 март от 13:00 ч. с безплатен урок на Jоsé Almar и Juliana Aparicio, които ще покажат на присъстващите техники за елегантни и грациозни танцови движения. Програмата ще продължи със следобедна пролетна милонга от 16:30 ч. със специалното участие на DJ Csongor Kicsi от Трансилвания. Тематичната гала милонга, посветена на слънцето и пролетното равноденствие, е със стартов час 22:00 ч. По време на нея José Almar и Juliana Aparicio ще танцуват до сутринта под музикалното озвучаване на специалния гост DJ от Аржентина Analìa LaRubia Del Gigli.

 

 

Чети и: Николай Майсторов – Апокалипсис сега или винаги

 

 

Танго програмата във VIVACOM Art Hall продължава на 23 март с поредна серия от уроци по танци на Jоsé Almar и Juliana Aparicio от 14:30 до 16:15 ч. Следобедните часове ще бъдат посветени на фолклорна милонга със специалното участие на родния DJ Гергана Боева. Тематичната програма включва българско хоро, което ще покаже как традиционните танци обединяват нациите. Танго маратонът във VIVACOM Art Hall ще приключи със специална гала милонга, посветена на Луната, с демонстрация на Csongor Kicsi и Raluca Teodor.

 

 

Събитието 30 hoursmilongalove се осъществява в партньорство с Посолството на Аржентина в Република България и с подкрепата на VIVACOM Art Hall. Подробна програма на инициативата можете да намерите тук.

 

 

*милонга - място или вечер, в която се танцува аржентинско танго, като се спазват определени правила на пускане на музиката и кабесео (покана с поглед).

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт