Maчей Фортуна – музика за тромпет и орган

 

Великденски концерт в зала "България"15 април от 19.30 ч.

 

 

По случай Великденските празници Полският институт в София и Европейският музикален фестивал ви канят да чуете един уникален проект, включващ авторски композиции на тромпетиста Мачей Фортуна и представящ рядко срещаното съчетание на тромпет и орган. Музиката ще бъде съпроводена с прекрасни импресии, подготвени и прожектирани от Павел Випих (VJ Pillow).

 

 

Музиката за тромпет и орган на Мачей Фортуна е новаторска програма, представяща концерт за съвременна камерна музика с участието на тромпет и орган. Необичайното е, че творбите не са класически композиции, а авторски  – актуални, съвременни джаз произведения.

 

 

Специалните звукови ефекти и образи в сложната авторска визуализация на Vj Pillow подчертават новаторското изпълнение и съчетаване на инструментите.

 

 

Програмата на концерта включва над десет произведения, номерирани с римски цифри вместо заглавия, които могат да внушават определени смисли – оттук и универсалността на тази музика, на места носталгична, съзерцателна, до голяма степен радостна, дори весела. Слушателят ще намери собствена интерпретация на тази музика, но ще чуе и оригинална импровизация на познати мелодични мотиви, умело вплетени в авторската творба.

 

 

Музиката за тромпет и орган на Мачей Фортуна буди доста емоции и сред критиката. Причина за това е фактът, че Фортуна като джаз музикант предлага комбинацията на тромпет и орган в композиции не чисто джазови, а вместващи се по-скоро в категориите ембиънт, world music и своеобразен пърформънс, съчетан с картина.

 

 

Концертът „Мачей Фортуна – музика за тромпет и орган“ ни грабва и очарова: мелодичият и приповдигнат водещ тромпет, патетичният и величествен орган на фона на визуалните ефекти създават интригуващо артистично събитие.

 


Чети и:  Koнцерт на Марчин Кожол

 

 

След изпълнението в София, Мачей Фортуна и Алиция Фортуна ще изпълнят Великденския концерт "Maчей Фортуна – музика за тромпет и орган", мултимедия – VJ Pillow на 16 април 2014 /сряда/ от 19.00 ч. във Фестивален комплекс – Варна, билети на касата. Събитието е организирано съвместно с Фестивален и конгресен център Варна.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт