Нана Райчева - Посоки

 

Самостоятелна изложба живопис от 23 април до 12 май 2014 в галерия "ЛИК"

 

 

"Свеж, ненатрапчив и нежен импресионизъм,  майсторски портрети, живописни платна, които оставят усещане за душевно спокойствие, красота и хармония с природата.

 

 

Прекрасни натюрморти и пейзажи. Неизлечимата любов към морето и  плажовете на морския бряг  доставят радост и наслада за душата със своята красота и нежност. От старинната амфора ни лъхва усещане за античност и носталгия.

 

 

Майстор на портрета, особенно на патриарх Неофит, Сезар и автопортрета на художничката се запомнят с майсторското си изпълнение. Склонност към хиперреализъм в портрета, художничката умело успява да подчертае психологията на модела". Румяна Велинова.

 

 

Нана Райчева е родена 1947г. в София. Завършила е специалност “Философия” в СУ “Климент Охридски”. Художественият ѝ талант се изявява от ранна възраст. В периода от 1972 до 1976 г. тя усъвършенства уменията си по живопис и графика в ателиетата на големите български художници Сергей Павлов и Галилей Симеонов.

 

 

 

 

Нана Райчева участва в множество колективни и авторски изложби. От 10 години тя се грижи и споделя своят опит с талантливи деца, лишени от родителска грижа към Фондация “Агапедия-България”. Творби на художничката са притежание на колекционери в България, Кипър, Швейцария, САЩ.

 

 

Нана Райчева за втори път представя свои творби в галерия "ЛИК". Художничката работи в стила импресионизма, представя пейзажи, портрети, натюрморти, абстрактни творби.

 

 

Чети и: "Ромео и Жулиета" гостува в Младежки театър

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт