Ден на Бертолт Брехт в Театър "София"

 

Палитра от прояви за 19 май

 

 

В понеделник (19 май) в Театър "София" можете да станете част от деня посветен на Бертолт Брехт. С това събитие се цели да бъде обърнато внимание на значимостта на творчеството му и включва прожекция на филм, открит урок на проф. Иван Добчев, изказване на режисьора Петринел Гочев, откриване на изложби, второто представление на "Сватбата на дребния буржоа".

 

 

Идеята за ден на Бертолт Брехт се ражда в хода на подготовката и репетициите за това пердставление, което  само за себе си напомня, че Брехт е явление в театралния живот. Събитията в програмата са особено интересни и ценни за хората, които работят в сферата на изкуството, но са любопитни и за широка аудитория.

 

 

"Бихме се радвали Денят на Брехт да е само първото от поредица подобни събития, с които да разкриваме повече от магията на театъра не само на сцената, но и в разговор с почитателите на изкуството", споделя Ириней Константинов, директор на Театър "София". "Сега, когато София и югозападен регион кандидатства за Европейска столица на културата 2019, Денят на Брехт е пореден пример, че културният живот в София е на много високо ниво и че сътрудничеството между институциите е ключът към повече и все по-интересни културни събития", допълва той.

 

 

Програмата:

 

 

15.00 ч. Камерна сцена - прожекция на филма "Раздяла – последното лято на Брехт" сценарий Клаус Пол, режисьор Ян Шюте
превод  на живо  - Милкана Делер.Вход свободен

 

 

16.45 ч. Камерна сцена - "Методологията Брехт" – открит урок на проф. Иван Добчев. "Играта Брехт" – Петринел Гочев за репетициите на "Сватбата на дребния буржоа". Вход свободен

 

 

18.00 ч. Мраморно фоайе Откриване изложба на Любен Стоев - инсталация по мотиви от "Опера за три гроша" от Бертолт Брехт
и изложба фотоси на Гергана Змийчарова от репетициите на "Сватбата на дребния буржоа" от Бертолт Брехт. Вход свободен

 

 

19.00 ч. Голяма сцена - "Сватбата на дребния буржоа" от Бертолт Брехт, реж. Петринел Гочев, билети на касата на Театър "София".

 

 

20.45 ч. Мраморно фоайе – Коктейл - Пропуски и билети на касата на Театър "София".

 

 

Чети и: Фи(т)нес - изложба на Моника Тошева

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт